Přerovská 68, 779 00 Olomouc

585 316 220

info@manek.cz

Hviezdoslavova 41, 627 00 Brno

776 195 303

infobrno@manek.cz

CZ
Naše prodejny

Olomouc

Přerovská 68,
779 00 Olomouc

585 316 220

Brno

Hviezdoslavova 41,
627 00 Brno

776 195 303

Do kontaktu

Odborné články

Kvalita a výdrž, to jsou diamantové kotouče Husqvarna

Diamantový kotouč HusqvarnaŘezání tvrdých stavebních materiálů vyžaduje použití speciálního řezného kotouče – diamantového. Při koupi diamantových kotoučů není určitě na místě šetřit, vyšší cena je u produktů tohoto typu zárukou špičkové kvality, kvalitního výkonu a také bezpečí při práci s nimi. Přinášíme vám proto přehlednou nabídku diamantových kotoučů značky Husqvarna, patřící k největším světovým výrobcům nástrojů pro diamantové řezání prémiové kvality.

 

Diamantové kotouče Husqvarna zaručují prvotřídní výkon pro vysokou efektivitu a preciznost práce. Propracované vizuální ukazatele a prvky na kotoučích pomáhají zjednodušit práci a vylepšit bezpečnost obsluhy, jelikož dávají jasný přehled o směru otáčení, hloubce řezu a opotřebení kotouče. Díky rovnoměrnému řazení diamantových zrn v segmentech kotouče (technologie DIAGRIP) je zaručeno zvýšení efektivity řezání v porovnání s náhodným řazením u běžných kotoučů. Stejně důležitou roli hraje také tvar diamantového segmentu Exo-Grit, který u diamantových kotoučů Husqvarna výrazně zvyšuje rychlost při řezání a současně prodlužuje jejich životnost díky snížení bočního tření segmentu v řezu. Tento moderní segment má navíc vylepšený odvod prachu a brusného kalu, zajišťující účinné chlazení kotouče. Kontakt mezi diamantovým kotoučem a řezaným materiálem pomáhá optimalizovat konstrukce diamantového segmentu ve tvaru Z-Edge. Ta dosahuje nižšího tření a vibrací v průběhu řezání, vedoucí k rychlejšímu řezu a také k prodloužené životnosti diamantového kotouče. Využití třívrstvého ocelového nosiče navíc zaručuje výrazně nižší hladinu hluku ve srovnání s běžnými řeznými kotouči.

 

Jak vybrat ten správný kotouč?

 

Obecně platí, že na měkké materiály je nejvhodnější použít kotouč s tvrdým pojivem a hrubými diamantovými zrny. Naopak na tvrdé materiály je pak zapotřebí kotouče s měkkým pojivem a jemnými diamantovými zrny. Nástroje s diamantovými kotouči Husqvarna jsou rozděleny do tří výkonnostních řad. Řada ELITE-CUT (Gold) je určena pro profesionální, náročné zákazníky, kteří si zakládají na vysoké efektivitě řezání. Řada VARI-CUT (Silver) zahrnuje nástroje střední, profesionální řady, navržené pro střední a malé stavební firmy. Bronzová řada TACTI-CUT (Bronz) obsahuje brusné kotouče na menší nástroje, jako jsou rozbrušovací pily a brusné kotouče.

 

Dále lze diamantové kotouče rozdělit na základě tvrdosti materiálu, s níž si dokážou poradit. S85 je kategorií, do které se řadí kotouče schopné rozřezat asfalt a živici, S65 označuje univerzální kotouče na kámen, asfalt i beton a  S45 jsou kotouče vhodné pro řezání betonu (i armovaného). Při výběru kotouče proto dbejte zvýšené pozornosti, jaký materiál s ním budete řezat. Pokud víte, že potřebujete řezat více druhů materiálů, můžete zvážit univerzální kotouč S65, v případě, řezání betonu zvolte kategorii S45 a při řezání asfaltu nebo živice vás budou zajímat kotouče s označením S85.

 

Stroje pro řezání s diamantovým kotoučem Husqvarna

 

Při výběru strojů s diamantovým kotoučem je potřeba dbát zvýšené pozornosti na správnost rozměrů daného kotouče. Mohlo by se jinak stát, že vám kotouč nebude pasovat a správně zasadit ať už do brusky, pily nebo řezače spár. Před použitím každého nástroje se opět nejdříve důmyslně seznamte s bezpečnostními pokyny a nezapomínejte také na ochranné prvky, jako jsou kvalitní rukavice, brýle nebo ochrana celého obličeje a tlumiče hluku na uši.

Rozbrušovací pily

Značka Husqvarna patří k předním světovým výrobcům rozbrušovacích pil. Nejprve je třeba vědět, který ze zdrojů pohonu zvolíte – benzínový, hydraulický, pneumatický či elektrický. Díky této variabilitě máte zaručeno, že vždy najdete ten správný stroj s maximální efektivitou na Vámi požadovanou činnost. Výrobní program Husqvarna vychází z původní konstrukce rozbrušovacích pil a obohacuje ji o moderní vývojové prvky. Konkrétní technický popis a přednosti naleznete vždy u konkrétního produktu v katalogovém listu.

 

Řezače spár

Řezače spár

Řezače spár značky Husqvarna jsou řazeny k jejím nejprodávanějším strojům a vynikají zejména díky své odolnosti, robustní konstrukci a kvalitnímu zpracování. Jejich široká nabídka zahrnuje nástroje pro řezání betonu a živice, výkonné řezače spár na silnice a dálnice, podlahy, příjezdové komunikace, parkoviště či letištní dráhy atd. Diamantové kotouče zajišťují efektivní a bezpečnou práci v souladu s řezaným povrchem.

 

Díky aplikaci tradiční technologie zaručuje značka Husqvarna vysokou efektivitu řezání a dlouhou životnost i vysokou kvalitu svých diamantových kotoučů.

Přejít na nabídku nabídku diamantových kotoučů Husqvarna